Kwaliteit

Kwaliteit is voortdurend verbeteren

Kwaliteit is voortdurend verbeteren. Zo worden wij een goede bewindvoerder. Door samenwerken.Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. We doen ons uiterste best om betrouwbaar te werken. Met oog voor de belangen van u als cliënt. Als we merken dat iets beter kan, pakken we dat direct aan. Ieder jaar krijgen we advies van onze accountant. Maar zelf blijven wij ook attent. Voortdurend houden we in de gaten of onze dienstverlening beter kan.

Daarbij kunnen we uw hulp gebruiken. Als er iets is wat beter kan, kunt u dat direct aan uw bewindvoerder vertellen. Of via het contactformulier aan ons doorgeven. Ook bestaat de mogelijkheid om een klacht in te dienen. U kunt onze klachtenregeling hier downloaden. Wij nemen alle suggesties voor verbetering serieus. Het geeft ons de kans om ons werk nog beter te doen.


Nederlandse Branchevereniging voor Bewindvoering en Inkomensbeheer

 Fichte Bewindvoering aangesloten bij de Nederlandse Branchevereniging voor Bewindvoering en Inkomensbeheer (NBBI). De NBBI heeft als doel om de kwaliteit bij financieel beheer te waarborgen. De NBBI ondersteunt haar leden bij de uitvoering van het werk als bewindvoerder.


Toezicht door de rechtbank

Toezicht door de rechter op goede bewindvoerders. Rekening en verantwoording.Net als iedere professionele bewindvoerder staat Fichte Bewindvoering onder toezicht van de kantonrechter. Ieder jaar controleert de rechtbank of wij voldoen aan alle kwaliteitseisen. De rechter toetst onze opleiding, bedrijfsvoering, integriteit en zorgvuldigheid. De rechter vraagt ons ook om ieder jaar opnieuw een accountantsverklaring te overleggen. Tenslotte controleert hij of Fichte Bewindvoering financieel gezond is.

Op 15 april 2020 heeft de rechtbank ons laten weten dat de controle over 2019 positief verlopen is. En dat Fichte Bewindvoering voor het komende jaar wederom benoembaar is professionele bewindvoerder bij nieuwe verzoeken van cliënten om bewindvoering in te stellen.

Verder leggen wij jaarlijks rekening en verantwoording af over de financiën van iedere cliënt.


Register financiële dienstverleners

Kwaliteit is registratie in register financiële dienstverleners bij de AFM

Iedere financiële onderneming die werkt in Nederland, heeft een vergunning nodig. Wij hebben een vergunning gekregen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Via onze partner Insuralis zijn we ingeschreven onder nummer 12040412 in het register van financiële dienstverleners.

Met die vergunning mogen wij onder andere inkomensbeheer en budgetbeheer aanbieden.

Het vergunningenregister van financiële dienstverleners is hier in te zien.


Bescherming van privacy

Privacy bewaken. Registratie bij Autoriteit Bescherming Persoonsgegevens

Misschien heeft u gelezen over de algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De AVG is per 25 mei 2018 van toepassing en vervangt de Wet bescherming persoonsgegevens. De AVG zorgt onder andere voor de bescherming van uw privacy. En legt vast wat de verantwoordelijkheden voor organisaties zijn.

Ook zonder de AVG is Fichte Bewindvoering zorgvuldig met gegevens van cliënten. Wij hebben inzicht in de financiën van mensen. Dat zijn gegevens waar we vanuit onszelf voorzichtig mee zijn. Wij geven gegevens alleen aan anderen als dat in het belang van cliënten is. Of als de wet ons dat vraagt. Wij zijn voorbereid op de AVG.

Onze privacyverklaring kunt u hier inzien. Daarin beschrijven we nog eens hoe wij met uw gegevens omgaan. En hoe wij uw privé gegevens beschermen. Fichte Bewindvoering heeft een beveiligde verbinding op de website ingesteld. De inhoud van het contactformulier wordt versleuteld tijdens de verzending over het internet. U ziet dat aan het groene slotje links in de adresbalk van uw browser.