Einde bewind

Opheffen van het bewind

Zelfstandigheid, zelfredzaamheid, financiële zelfstandigheid, einde bewind, opheffen bewind

Wanneer u uw geldzaken weer zelf wilt oppakken, praat er dan over met uw bewindvoerder. Samen kiezen we het goede moment, waarop de rechter het bewind kan opheffen. We maken samen een plan. Stap voor stap neemt u meer verantwoordelijkheid. Tot u bijna alles zelf doet. En waar nodig helpen wij u.

Daarna vraagt u aan de kantonrechter om het bewind op te heffen. De kantonrechter vraagt om ons advies. Soms vraagt de rechter om naar de Rechtbank te komen. De rechter stelt dan enkele vragen. En besluit daarna of dit het goede moment is om het bewind op te heffen.

Als het bewind opgeheven is, krijgt u alle toegang tot uw bankrekening. U krijgt van ons alle papieren uit uw dossier. Zoals de polissen van de verzekeringen en de contracten met energieleveranciers.


Einde bewind door overlijden

Einde bewind door overlijden. Executeur-testamentair. Familie en uitvaartverzekering.

Het bewind eindigt op het moment van overlijden van onze cliënt. Vaak heeft onze cliënt een begrafenisverzekering. Nabestaanden kunnen bij ons alle gegevens van de verzekering opvragen. Meestal zal iemand uit de familie de nalatenschap verder afwikkelen. Fichte Bewindvoering zal de executeur-testamentair alle informatie verstrekken, die hij of zij nodig heeft.