Corona

Wat doet Fichte Bewindvoering in tijden van Corona?

We volgen de adviezen van het RIVM en de Rijksoverheid over de corona crisis op de voet.

Wat betekent dit concreet? Als eerste: op dit moment beperken we bezoeken aan huis tot het noodzakelijke. Laat ons weten als u klachten heeft, die door corona veroorzaakt kunnen zijn. Ook als u twijfelt. Als iemand in uw omgeving corona heeft, vertel het ons. Wij willen niet ziek worden. Voor ons net zo belangrijk: we willen niemand in gevaar brengen. Bij twijfel stellen we ons bezoek uit. We zijn gewoon voorzichtig. Wij vinden het corona virus een gevaarlijk ding.

We vragen u om meer dan anders per telefoon of whatsapp contact te onderhouden. Tegelijkertijd merken we dat onze telefonische bereikbaarheid in coronatijd minder is dan anders. Ook omdat wij met langere wachttijden bij bedrijven en instanties te maken krijgen. Daarom zijn we op werkdagen langer op kantoor. We zijn tot 17.45 uur aanwezig om telefoontjes te beantwoorden.

Ketenpartners en hulpverleners kunnen ook contact leggen met Microsoft Teams. Via dit medium is groepsoverleg ook mogelijk.


En straks? Hoe bereiden wij ons voor?

De bewindvoerder opent een beheerrekening en een leefgeldrekening voor uw leefgeld

Op de langere termijn weten we niet wat corona gaat doen. Daarom hebben we intern enkele veranderingen doorgevoerd. We hebben bijvoorbeeld een ander elektronisch archief in gebruik genomen. Daardoor zijn we nog beter in staat om vanaf kantoor, thuis of een andere locatie te werken.

Daarnaast stroomlijnen we onze processen om nieuwe cliƫnten te ontvangen. Door dit extra werk achter de schermen hebben we ruimte voor nieuwe aanvragen gecreƫerd. We houden er rekening mee dat als gevolg van corona meer mensen in problemen komen. We staan klaar om extra aanvragen in de tweede helft van 2020 op te vangen. En indien nodig ook in de eerste helft van 2021.

We moeten het samen doen, daar zijn we van overtuigd.